Vad händer om jag slutar att köpa följare på Instagram?

När du slutar att köpa följare på Instagram innebär det att ditt företag inte längre kan ta emot de potentiella kunderna och deras pengar. Ditt varumärke kommer inte längre visas i sökningar och du kommer inte längre visas i topplistan över användare. Detta innebär att du helt enkelt förlorar möjligheten till exponering och trafik till din webbplats.

Dina följare kommer att minskas

Dina följare kommer att minskas om du inte uppdaterar ditt innehåll ofta nog. För att behålla dina befintliga följare och locka till dig nya, måste du se till att du regelbundet publicerar högkvalitativt innehåll. Detta kan vara en utmaning om du inte har mycket tid eller kreativitet, men det är viktigt att hitta en balans så att du inte tappar dina följare.

Du kommer sannolikt inte att nå fler människor

Du kommer sannolikt inte att nå fler människor. Detta beror på det faktum att du troligen befinner dig i en mycket liten stad eller på en avlägsen plats. Medan det är möjligt att träffa nya människor online, kommer du troligen inte hitta många som delar dina intressen och bakgrund. Dessutom kan det vara svårt att bygga upp en meningsfull relation med någon du bara har träffat online. Om du är ute efter mer social interaktion, kan det vara bättre att delta i lokala aktiviteter eller gå med i föreningar som passar dina intressen.

Ditt varumärke kommer inte längre att se ut som om det har ett stort sociala medie-följe

Det finns en sak som är väldigt viktig för att ett varumärke ska lyckas på sociala medier – och det är följet. Om ditt varumärke inte har ett stort sociala medie-följe kommer det inte längre se ut som om det är framgångsrikt. Det kan verka som om du bara har några få tusen följare, men i själva verket betyder detta mycket mer. Detta innebär att du mister all den trafik och exponering som du skulle ha haft, och istället kommer ditt varumärke att bli mindre känt. Dessutom kommer folk inte längre att interagera med ditt innehåll på samma sätt, vilket kan leda till minskad lojalitet från deras sida. Alltså, se till att bygga upp ett stort socialmediefölje – annars riskerar du att göra din marknadsföring mindre effektiv och successful.

Det kan påverka hur dina inlägg rankas i Instagrams algoritm

Det är viktigt att vara medveten om hur Instagrams algoritm fungerar, eftersom det kan påverka hur dina inlägg rankas. Algoritmen används för att bestämma vilken ordning inläggen ska visas i en användares feed. Den tar hänsyn till olika faktorer, inklusive tidpunkten för när inlägget gjordes, vem som gjorde det och vilket innehåll det handlar om. Dessutom har algoritmen blivit allt mer avancerad och börjar nu även ta hänsyn till saker som engagemang och intresse från användare.

Andra användare kanske inte ser dig som en pålitlig källa

Det är viktigt att komma ihåg att andra användare kanske inte ser dig som en pålitlig källa av information. Detta betyder inte nödvändigtvis att du är oetisk eller opålitlig, men det innebär att du måste vara mer försiktig med hur du delar information och vilken typ av information du delar. Det är lättare för andra användare att se dig som en pålitlig källa om du endast delar relevant och viktig information, och om du tar hänsyn till deras behov och intressen. Andra användare kommer troligen inte att uppskatta det om du bara skickar dem massor av irrelevant information eller spam; detta kan leda till att de slutar följa dig eller blockera dig helt. Så se till att tänka på hur andra användare ser på dig innan du börjar dela information – detta kan hjälpa dig att undvika potentiella problem i framtiden.