Utforska photoshop – här är 5 verktyg du inte visste fanns!

Det finns många verktyg i Photoshop som inte alla användare känner till. Dessa verktyg kan göra stor skillnad när det gäller att skapa snygga och professionella bilder. Här är fem av dessa verktyg:

1. Rasterize-verktyget: Det här verktyget gör det möjligt att omvandla lager till en fast rasterbild. Detta är användbart för att påskynda arbetet eller för att begränsa redigeringar till vissa lager.
2. Verktyget ”Slice”: Med detta verktyg kan du dela upp en bild i flera olika delar, vilket är användbart för att skapa t ex webbsidor eller andra typer av digitala dokument.
3. PENCIL-verktyget: Det här verktyget gör det möjligt att rita med penna och pencil på din dator, vilket är mycket användbart för konstnärer och grafiska formgivare.
4. Eraser-verktyget: Som namnet antyder så tar detta verktyg bort markerade områden från en bild, vilket kan vara mycket användbart när man vill ta bort onödig information eller objekt från en bild.
5.”Hitta” -och ”Ersatta”-funktionerna: Dessa två funktioner underlättar processen av hitta och byta ut text eller andra element i en image med nya alternativ

Photoshop innehåller alltså massor av smidiga funktioner och verktyg som underlättar vardagen oavsett om man arbetar professionellt med design eller bara leker runt lite grann för skojs skull!

Spara tid med photoshop verktyg du inte visste fanns!

Det finns massor av verktyg i Photoshop som du kanske inte visste fanns. Genom att lära dig använda dem på rätt sätt kan du spara mycket tid när du arbetar med bilder i programmet. Här är några tips:

1. Gör flera åtgärder samtidigt med batchbekräftelse.
2. Använd Snabbmask för att enkelt skapa avancerade masker.
3. Spara tidskrifter och andra layoutar med Action recorder.
4. Automatisera monoton arbetskflow med hjälp av Scrips och Actions.

Gör det enkelt att redigera bilder med 5 olika verktyg i Photoshop som du kanske inte ens visste fanns!

För att redigera bilder finns det 5 olika verktyg i Photoshop som du kanske inte ens visste fanns. Dessa verktyg gör det enklare och smidigare för användaren att manipulera bilderna till önskat utseende. Du kan enkelt ändra storleken, kontrasten, ljusstyrkan och andra egenskaper hos dina bilder med dessa verktyg.

Lär dig 5 smidiga sätt att använda de bästa verktygen i Photoshop – utan att behöva googla vad de heter!

Det finns många verktyg i Photoshop som är användbara för olika syften. Här är fem smidiga sätt att använda några av de bästa verktygen i Photoshop, utan att behöva googla vad de heter:

1. Förstoringsverktyget: Det här verktyget gör det enkelt att zooma in och ut på ett objekt eller en bild. Du kan också flytta runt på en bild med detta verktyg, genom att hålla nere Alt-knappen (på Windows) eller Option-knappen (på Mac) samtidigt som du klickar och drar med musen.

2. Penselverktyget: Med penselverktyget kan du mala på olika stora ytor för att skapa effekter eller redigera befintliga bilder. Klicka bara på penselikonen och sedan välj den storlek och form på penseln du vill ha från menyn som dyker upp. Sedan är det bara att mala!

3. Radiell gradientverktyget: Radiell gradientverktyget ligger under penselverktygets ikon i verktypanelet. Med detta verktyg kan du snabbt skapa fina gradvisade effekter, till exempel solnedgångar eller glittrande stjärnhimlar. Klicka bara på ikonen för radiell gradient, välj sedan vilken typ av gradient du vill ha från menyn som dyker upp, och klicka sedan och drag runt området dit du vill applicera din gradienteffekt.

4. Texturfilter: Texturfilter är extremt användbara för att ge dina bilder lite extra livlighet och djup – precis som om de var tagna i naturen! Vissa texturfiltereffekter ser mer realistiska ut än andra, så prova dig fram tills du hittar ngt som passar just din smak! Du hittar texturfilterna under ”Filter” – ”Texture” – ”Texturize” i Photoshop CS6 (eller senare). Valfria insticksprogram ger dig åtkomst till fler texturer; se resursernas avsnitt längst ner för tips om var man kan hitta dem gratis online!
5 Smudge Brush Tool: Detta penselredskap fungerar ungefär som vanliga penslar – fast istaellet för olja/akrylfÄrg anvÄnder den digital grafik! Med smudge brush tool kan man blanda/mala sig fram till helhetsintrycket man vill uppnÅ… Resultatet? Beroende hur mycket (och vilka) filter man har lagt till sin canvas innan smudgingen sÅ blir slutresultatet unikt!”

Äntligen lättare att redigera dina bilder: Hitta 5 fantastiska photoshop-verktyg här!

Photoshop är det ledande programmet för att redigera bilder och det finns många olika verktyg som kan göra ditt arbete enklare. Här är fem av de bästa:

1. Filtrerar: Med filtrerar kan du lätt ändra storlek, kontrast och färg på dina bilder. Du kan också använda flera olika filter samtidigt för att skapa unika effekter.

2. Verktyget ”Pensel”: Penselverktyget gör det enkelt att måla, tona eller tillföra textur till dina bilder. Du hittar det under verktygen i Photoshop-programmet.

3. Lager: Lager fungerar som photoshop-versionen av mallar och gör det möjligt att lägga till flera olika effekter på samma bild utan att behöva starta om från scratch varje gång. Det finns två typer av lager – justerbara och icke-justerbara – så se till att välja rätt typ när du skapar ditt projekt!

4. Maskering: Maskering är ett fantastiskt verktyg för att isolera delar av en bild och applicera effekter endast på den valda arean. Det finns två typer av maskering – vektormaskering och pixelmaskering – så se till att välja rätt typ när du skapar ditt projekt!

5 . Histogram: Ett histogram är en grafisk representation av alla färgtonerna i en bild. Det hjälper dig att avgöra om din bild har för mycket eller för lite contrast, vilket kan vara extremt användbart när du redigerar dina digitala foton!

Få mer ut av din Photoshop-investition: Hitta och lär dig använda 5 oviktiga verktyg

När du köper Photoshop får du ett mycket kraftfullt verktyg, men det finns också en del verktyg som är mindre viktiga. Dessa kan ibland vara svåra att hitta, men de kan göra stor skillnad i hur effektivt du använder programmet. Här är fem av dessa oviktiga verktyg:

1. Filtret Spara för webben: Det här filtret gör det möjligt att optimera bilder för webben på ett snabbare och enklare sätt. Du behöver inte längre justera bilderna manuellt innan du laddar upp dem till din hemsida eller blogg.

2. Snabbvalsverktyget: Det här verktyget gör det enkelt att välja olika områden i en bild utan att behöva använda markören. Du kan bara trycka på nyckelorden ”Shift” + ”Ctrl” + valfritt tangentbordstryck för att aktivera snabbvalsverktyget (eller bara ”Shift” + valfritt tangentbordstryck om du vill inaktivera det).

3. Auto-justering av lager: Om du har flera lager i samma dokument så kan det ibland vara svårt att positionera dem precis rätt relativt till varandra. Men med auto-justering av lager aktiverat så kommer Photoshop automatiskt att justera positionen på dina lager när du flyttar dem, vilket sparar tid och frustration.

4. Bakgrundsutbredning: Bakgrundsutbredning är ett verktyg som oftast används av professionella fotografer, men det är också mycket användbart för amatörer. Med bakgrundsutbredning kan du expandera den yta som en bild tas emot från, vilket ger dig mer flexibilitet när du redigerar bilden senare.