Så startar du din egen blogg

Nu för tiden är det enklare än någonsin att starta din egen blogg. Det finns många olika bloggtjänster som gör det lätt för dig att komma igång med din egen blogg på några minuter. Men det finns också möjlighet att installera och konfigurera din egen bloggsida från grunden om du vill ha mer kontroll över ditt innehåll och hur ditt blogginlägg ser ut.

Oavsett vilken metod du väljer så behöver du bara registrera ett användarnamn och en adress för din blogg, skapa innehåll i form av text, bilder och/eller video och publicera sedan ditt inlägg. Dina läsare kan sedan prenumerera på RSS-feeden från din blogg för att alltid hålla sig uppdaterade med ditt senaste material.

Så här startar du en blogg på WordPress

Har du någonsin velat starta en blogg men inte visste hur? WordPress är ett av de mest populära verktygen för att skapa en blogg. Och det är ganska enkelt att komma igång. Här är några steg för att starta din egen blogg på WordPress:

1. Gå till wordpress.com och registrera dig med dina användaruppgifter.
2. Välj sedan ett tema för din blogg och anpassa det efter dina behov och preference
3. Börja skriva inlägg i den redigeringsfunktion som finns på WordPress-sidan, och publicera dem sedan på din blogg
4. Du kan också ladda upp bilder, videofilmer och andra filer i olika format i ditt mediaarkiv, för att göra dina inlägg mer interaktiva och intressanta för läsarna
5. Kom ihåg att hitta plugins (tillbyggnader) som passar din bloggs smak, så du kan erbjuda fler funktioner till dina besökare – allt från social media-knappar till kommentarsfunktioner

Hur man skapar en blogg med Blogger

Det finns olika sätt att skapa en blogg. Ett av de mest populära och enkla sätten är att använda tjänsten Blogger som är helt gratis. Här följer en kortfattad guide på hur du går tillväga:

1. Gå in på www.blogger.com och logga in med ditt Google-konto (om du inte har ett Google-konto, behöver du skapa ett).
2. Klicka sedan på ”Skapa ny blogg” knappen längst uppe till höger på sidan.
3. Du kommer nu till den sida där du väljer namn och URL (webbadress) för din blogg samt vilket tema/design du vill ha på din blogg. Noga titta igenom alla alternativ här innan du bestämmer dig, eftersom detta inte går att ändra senare! Nuförtiden kan man byta tema utan problem, men det innebär ofta mycket mer arbete än vad man tror från början… 4. Nere i botten av denna sida finns det ytterligare inställningar för din blogg – jag rekommenderar dock att man ligger kvar på standardinställningarna om man inte vet exakt vad de betyder! Det enda jag brukar ändra här är alternativet ”Din bloggs språk” – normalt sett använder jag engelska som standardspråk, men om man istället ville ha sin blogg på svenska (eller något annat språk), kan man byta det här ifall man vill det! 5 .Nu har du precis skapat din egna blogginlaga – grattis! Gör den publik genom att kryssa i rutan bredvid ”Publicera nu” och tryck sedan p

Starta din egen gratis blogg med Tumbrl

Det finns många olika sätt att starta en blogg. Tumblr är ett av dem och det är gratis. Först och främst behöver du gå till deras hemsida och registrera dig med en användarnamn och lösenord. När du har loggat in kommer du se olika teman som du kan välja mellan för din blogg. Välj ett som passar dig och tryck på ”Skapa blogg”. Nu är det bara att börja skriva inlägg! Du kan ladda upp bilder, videos, länkar eller bara skriva text. Om du vill kan du även göra din blogg privat så att bara de personer som du vill ska kunna se den.

5 steg för att starta din egen fashionbloggar

För att starta en modeblogg behöver du först och främst ett namn. Efter det är det dags att skaffa ett webbhotell och registrera domänen. När du har gjort det kan du installera WordPress på ditt webbhotell, vilket är ett gratis bloggsystem. När WordPress är installerat ska du välja en design till din blogg. Det finns massor av olika teman man kan välja mellan, både gratis och betalda. När du har valt temat så är det bara att börja blogga!

Allt du behöver veta för att starta din egen matblogg

En matblogg är en blogg om mat och matlagning. Det finns massor av olika sätt att starta en egen matblogg – du kan använda ett bloggverktyg som WordPress eller Blogger, skapa din egen hemsida från scratch med HTML och CSS, eller använda en tjänst som Tumblr. Ett bra första steg är att fundera ut vad du vill skriva om på din blogg – det kan handla om allt från recept till restauranger, kockar och foodies. När du har valt ett tema är det dags att börja skriva inlägg! Se till att varje inlägg är intressant, informativt och/eller underhållande, och inkludera bilder för att göra det mer visuellt tilltalande. Du kan också länka till andra bloggar och webbplatser i dina inlägg, samt dela dina inlägg på sociala medier som Facebook och Twitter. Om du håller fast vid detta och regelbundet uppdaterar din blogg med nya inlägg kommer du snart ha byggt upp en lojal läsarskara!