Så skapar du en logotyp med Photoshop

Logotypen är ett viktigt element i marknadsföringen av din verksamhet. Med hjälp av logotypens färger, former och text kan du snabbt göra ett starkt intryck på dina kunder och partners. Photoshop är ett mycket användbart program för att skapa en logotyp som representerar ditt varumärke på bästa sätt. Här är några tips på hur du gör det:

Börja med att skapa en ny blank canvas i Photoshop. Du bestämmer själv storleken på logotypen, men titta till att den inte är för liten så att den blir svårläst. Prova gärna olika storlekar och se hur de ser ut på olika typer av trycksaker (exempelvis visitkort, brevpapper osv.).

Nu är det dags att ladda in de grafiska element som du vill använda i din logotyp. Detta kan vara en bild, en ikon eller bara ren text. Placera alla element precis som du vill ha dem i slutresultatet och experimentera med storlekar och positioner tills du hittar rätt look and feel.

Nu är det sedan tid för färgval! Fundera noga vilka färgpaletter som passar både din verksamhet och mottagarna av logotypen. Det finns ingen magisk formel härunder – prova dig fram tills du har hittat de perfekta fargerna! En bra idé kan dock vara att matcha logotypsfondens färg mot din hemsidas design – om du har en sida redan – eller annan marknadsföring ni driver från samma plattform/produkt/varumarknad (social media-kanaler etc). Detta skapar snabbare genkognition bland era kunder/partners – ”Oh ja, jag vet vem detta är!”. Naturligtvis finns undantag från regeln – ibland funkar tvartom beroende på syftet med er logo (vill ni sticka ut? Passar tvartom?).
En annan aspekt vid val av typografi (text) till er logo handlar om den traditionellarelationen mellan serif- vs sans-serif-typer: Serifer ofta associeras med ”traditionella” branscher / produkter / etablerade bolag (”serious business”) – think bank industry; while sans-serif types often associated with more modern entities (”fun”, ”friendly”, ”approachable”) – think tech startups & web 2..0 companies). Again however – there are no absolutes here and it really depends on the effect you want to achieve with your particular logo typeface choice(s). Try different options out until you find a good fit for your brand image and personality!

Så här gör du en logotyp i Photoshop

Din logotyp är en viktig del av ditt företags varumärke och det är viktigt att den ser professionell ut. En logotyp i Photoshop kan se mycket bra ut, men det finns några saker som du bör tänka på när du skapar den.

Först och främst, fundera på vilken typ av look du vill ha för din logotyp. Vill du att den ska vara enkel och elegant? Eller kanske lite mer lekfull och unik? Det är upp till dig! Sedan måste du bestämma vilka färger din logotyp ska ha. Tillsammans med ditt val av typsnitt kommer dessa två element att avgöra hur professionell eller inte din logotyp ser ut.
Oavsett om du gör en animerad eller statisk logotyp, måste all grafik inom Photoshop vara vectoriserad – det vill säga gjord med linjer och former som kan skalas upp eller ner i storlek utan att bli suddig. Detta gör det möjligt för dig att använda samma fil på olika stora ytor, som t-shirts eller skyltar, utan att behöva göra flera olika versioner av din logo.

SÅ HÄR GÖR DU EN LOGOTYP I PHOTOSHOP

Så fungerar Photoshop för att skapa logotyper

Logotyper är ett viktigt element i marknadsföringen av en vara eller tjänst. De representerar företagets identitet och kan påverka kundernas uppfattning om varan eller tjänsten. Photoshop är det mest använda programmet för att skapa logotyper. Med Photoshop kan du skapa unika och professionella logotyper som skiljer sig från mängden. Du behöver inte vara en expert inom programmet för att skapa logotyper, men det finns några grundläggande verktyg och tekniker som du bör känna till.

De bästa verktygen i Photoshop för logotypskapande

En av de bästa verktygen i Photoshop för logotypskapande är penselverktyget. Det gör det möjligt att skapa en unik och professionell logo med en slät, fin finish. En annan mycket användbar funktion när det gäller att designa logotyper är textverktyget. Detta låter dig lägga till text på dina bilder och justera storleken, placeringen och andra aspekter av texten så att den passar perfekt in i din logotypesign. Andra verktyg som är viktiga för logotypskapande inkluderar linjeverktyget, som du kan använda för att skapa olika former och figurer; polygonverktyget, som gör det möjligt att skapa flera sidig polygoner; och rektangelverktyget, som låter dig rita rektangulära objekt.

Hur du använder Photoshop för att skapa unika logotyper

Photoshop är ett av de mest kreativa programmen som finns för att skapa unika logotyper. Med alla de olika verktygen och funktionerna som det erbjuder kan du snabbt och enkelt göra dina egna unika logotyper. Det finns några saker som du bör tänka på när du använder Photoshop för att skapa logotyper. Först och främst, se till att ha en bra idé om vad du vill att din logo ska representera. Detta hjälper dig att bestämma vilka färger, former och stilar som passar bäst för just din logo. Sedan är det bara att leka runt med alla de olika verktygen i Photoshop tills du har skapat just den perfekta logotypen för dig och ditt företag!

Tips och tricks för att göra snygga logotyper i Photoshop

Det finns några grundläggande tips och tricks för att göra snygga logotyper i Photoshop. Först och främst, se till att du har en bra skalbar vektorlogotyp. Detta är viktigt eftersom det kommer att vara mycket lättare för dig att redigera och anpassa logotypen i framtiden utan att behöva börja om från början. En av de bästa sakerna med Photoshop är dess verktyg för distorsion och transformation, så använd dem! Experimentera med olika former, storlekar och effekter tills du hittar något som ser riktigt snyggt ut. Om du vill ha lite mer kreativ kontroll över din logotyp, prova att göra den i 3D med hjälp av någon av de många olika 3D-modelleringsprogrammen som finns tillgängliga på internet.