Så här gör du en bra portfolio som fångar uppmärksamhet

Det finns ett antal olika saker som du bör tänka på när du skapar en portfolio. Först och främst är det viktigt att ha en tydlig struktur och planering. Ditt innehåll ska vara lättillgängligt och logiskt uppbyggt, för att göra det enkelt för användaren att navigera. Ditt innehåll ska också vara intressant, unikt och relevant för din målgrupp – detta kommer hjälpa till att fanga uppmärksamhet. En av de viktigaste aspekterna av din portfolio är dess design; den ska se professionell ut, men samtidigt spegla din personlighet. Se till att använda ett tydlig layout med stark kontrast mellan text och bakgrund, gott om whitespace och logotyper som passerar testet för ”fyrkantiga” ikoner (ett teknisk term för hur ikoner ser ut i olika storlekar).

Se till att ha ett varierat innehåll i din portfolio.

Det är viktigt att ha ett varierat innehåll i din portfolio. Detta gör det möjligt för ditt arbete att nå en bredare publik, och det visar också potentiella kunder att du har den kunskap och erfarenhet som de behöver. Innehållet i din portfolio bör spegla den typ av arbete du gör, så att potentiella kunder kan se hur du skulle kunna hjälpa dem. Se till att lägga till nya verk regelbundet, så att portfolion ständigt är aktuell.

Fokusera på kvaliteten av dina verk, inte på kvantiteten.

Det finns en gammal axiom inom konstnärligt arbete som säger ”kvalitet före kvantitet”. Detta betyder helt enkelt att det är bättre att fokusera på skapandet av ett fåtal verk av högsta möjliga kvalitet, istället för att producera stora mängder medelmåttigt material. Det är ofta svårt att uppnå perfektion när man skapar konst, men genom att ha som målsättning att alltid leverera de bästa resultaten som du kan uppnå, kan du se till att ditt arbete blir av högsta klass.

Lägg till en personlig touch – gör den unik!

En personlig touch gör en produkt eller tjänst unik. Det kan vara något så enkelt som att lägga till ett namn, en signatur eller ett motto. Detta gör produkten mer intressant och användbar för kunderna. En personlig touch är också bra för företaget, eftersom det skapar lojalitet hos kunderna.

Gör den lättnavigerad och användarvänlig.

Det är viktigt att man tar hänsyn till användarvänligheten när man skapar en webbplats eller ett program. Det gör det lättare för användarna att navigera och använda det på rätt sätt. Detta ökar också användarnas upplevelse av webbplatsen eller programmet, vilket kan leda till fler besökare eller kunder.

Försök fånga uppmärksamhet med något originellt och innovativt.

För att få uppmärksamhet med något originellt och innovativt, kanske du vill prova en guerilla marknadsföringsteknik. Detta innebär att du gör små, billiga eller gratis stötar som syftar till att skapa prat i din målgrupp. Några exempel på detta är flash mobs, street teams och virala filmer. Först och främst måste ditt budskap vara enkelt, starkt och unikt. Kommunikationen av ditt budskap bör vara lite galet eller oväntat – detta är vad som kommer att fånga mottagarens uppmärksamhet.