Pinterest – börja använd det idag!

Pinterest är en fantastisk plattform för att spara och dela bilder. Man kan använda Pinterest till allt från att planera en resa, till att inreda ett hem eller bara hitta inspiration. Oavsett vad man är intresserad av finns det garanterat någon som har skapat en ”board” (samling av bilder) om just detta på Pinterest. Fördelen med Pinterest jämfört med andra sociala media-plattformar är att det är mycket visuellt och lättnavigerat. Man bläddrar snabbt igenom olika boards och kan enkelt spara de bilder man gillar mest genom att trycka på ”pinna”. Vill man sedan dela dessa bilder med sina vänner går det lika smidigt genom att trycka på ”del” -knappen under varje enskild bild.

Varför ska man använda Pinterest?

Det finns många skäl till varför man ska använda Pinterest. För det första är det en mycket visuell plattform, och det är lätt att hitta nya idéer och inspiration. Man kan också spara bilder på olika projekt man vill göra i framtiden, och sedan gå tillbaka och titta på dem igen när man har tid eller lust.

Pinterest är också ett bra sätt att dela idéer med andra människor. Man kan enkelt skapa olika ”boards” för olika intressen,och sedan ladda upp bilder som andra användare kan se och kommentera. Detta gör det lättare att samarbeta med andra om olika projekt, eller bara få feedback på de idéer man har.

Så här kommer du igång med Pinterest

Pinterest är ett av de snabbast växande sociala nätverken online, och det är lätt att se varför. Med Pinterest kan du spara och dela bilder från hela webben, och det finns massor av fantastiska saker att upptäcka. Om du vill komma igång med Pinterest men inte riktigt vet hur, här är en snabb startguide.

Först måste du skapa ett konto på Pinterest.com. Du kan göra detta genom att logga in med ditt Facebook-konto eller din e-postadress. När du har gjort det, följ anvisningarna på skärmen för att välja en profilbild och skriva en kort bio om dig själv. Detta är inte obligatoriskt, men rekommenderas för att andra användare på Pinterest ska kunna hitta dig lättare.

Nu är det dags att börja pinna! Det finns två olika sorters pins – ”regelbundna” pins som linkar till en extern websida (som en bloggpost) och ”rich pins” som innehåller mer information (som priser och recensioner). För att ladda upp en pin behöver du bara klicka på ”+” ikonen i toppen av sidan och välja sedan om du vill använda den vanliga pin-funktionen eller rich pin-funktionen. I den vanliga funktionen behöver du bara ange URL:en till websidan som du vill pinna; i rich pin-funktionen måste du ladda ner en plugin för din webbläsare (det finns instruktioner för hur man gör detta på Pinterets hjälpavsnitt).

Nu har du lagt upp din första pin – gratulerar! Men ditt arbete är inte slut yet… Nu måste du organisera dina pins i olika ”tabeller”. Tabbellername fungerar ungef the samma way som hashtaggar p on Instagram – they help other users find your content more easily by categorizing it under specific topics or keywords. To create a new board, click on the ”+” icon again and select ”Create a board”. Give your board a name and description, then choose whether you want it to be public or private (only people who you invite can see private boards). Once you’ve created your board, you can start adding pins to it by clicking on the ”+” icon and selecting ”Add to board”.

Hur man använder Pinterest för att hitta inspiration

Pinterest är ett mycket användbart verktyg för att hitta inspiration. Du kan söka på olika nyckelord och ämnen, och det kommer att visas massor av olika idéer. Det finns många intressanta användare som delar sina egna idéer, och du kan enkelt följa dem om du gillar deras stil. Pinterest är en fantastisk plats att hitta inspiration för allt från mode till matrecept.

Tips för att göra din Pinterest-sida snygg och intressant

Du vill göra din Pinterest-sida snygg och intressant? Då har vi några tips till dig! Först och främst, tänk på vilka ämnen du vill att dina pins ska handla om. Det är bra att fokusera på ett par olika kategorier, så att det blir en tydlig struktur på sidan. Du kan till exempel välja inredning, mode och matrecept. Sedan bör du leta upp några inspirerande bilder som passar in i dessa kategorier. När du har hittat några intressanta pins, se till att ladda upp dem regelbundet – det hjälper till att få fler följare. Glöm inte heller att använda hashtags när du laddar upp dina bilder! Detta gör det enklare för andra användare att hitta just din sida.

Hur man använderPinterest för att marknadsföra sig själv eller sin verksamhet

Det finns många olika sätt att marknadsföra sig på Pinterest. Man kan använda tjänsten för att visa upp sina produkter, tjänster eller sin verksamhet. Man kan också skapa en ”pinboard” som samlar ihop bilder, länkar och information om ett specifikt ämne. Dessa pinboards kan sedan delas med andra användare på Pinterest, som då kan kommentera och gilla inlägget.