Måsten för designers just nu!

Måsten för designers just nu!

Designers måste vara kreativa och ha god teknisk kunskap för att lyckas. De måste också vara bra på att använda olika programvaror för att skapa fina designs. Just nu är det mycket populärt med 3D-modelleringsprogram, så om du inte redan kan använda ett av dessa bör du lära dig snabbt. Andra viktiga programvaror för designers är Photoshop, Illustrator och InDesign. I takt med att fler och fler företag går online blir det allt viktigare att ha god kunskap inom webbdesign. Om du vill lyckas som designer i dagens digitala värld måste du därför hålla dig uppdaterad på de senaste trenderna inom design och teknik.

Designerns måste-haves för att vara konkurrenskraftig

Designers can never have too many must-haves to be competitive. They need the latest tools, software, and resources to stay ahead of the curve. And they need to be able to find and use those things quickly and easily. That’s why a good designer must-have is a well-organized workstation.

De senaste designerns trenderna som du inte vill missa

Designerns trender är något som förändras ofta, och det kan vara svårt att hålla sig uppdaterad. Men vi har gjort ett urval av de tre senaste designertrenderna du inte vill missa. Först ut är pasteller – mjuka och lugna färger som skapar harmoni i rummet. Andra trenden är jungleprint – djuriska mönster och färger som ger energi till rummet. Tredje och sista trenden är riktiga tavlor – unika konstverk som verkligen lyfter fram din personlighet i hemmet.

Designmässor och events du inte får missa i år

Designmässor och events är en stor del av den svenska designscenen. Varje år lockar de till Stockholm, Göteborg och Malmö mässor som SAM Svensk Form, Formex och Northern Light Fair. På dessa mässor visas det senaste inom inredning, mode, teknik och design. Du kan träffa formgivare, arkitekter och andra intresserade av design. Dessa mässor är ett bra tillfälle att se vad som händer i branschen och få inspiration till ditt eget hem eller företag.

Vad experter säger är de viktigaste egenskaperna hos en framgångsrik designer just nu

Det finns många olika egenskaper som experter pekar ut som viktiga för framgångsrika designers just nu. En av de viktigaste är en god känsla för estetik och trender. Det är mycket viktigt att kunna se hur detaljer kan göra stor skillnad i ett designprojekt, och att vara uppdaterad med de senaste trenderna inom design. Dessutom är det ofta nödvändigt att ha en god teknisk kunskap om olika designprogram, såsom Photoshop, Illustrator och InDesign. Att kunna använda dessa program på ett effektivt sätt ger designer en stor fördel gentemot andra inom branschen.

Så här använder du social media för att boosta din designkarriär

Design är inte längre bara en estetisk praktik, utan snarare ett komplex företag där marknadsföring, reklam och affärsutveckling alla spelar stora roller. Social media är den perfekta plattformen för designers att visa upp sitt arbete och bygga upp ett starkt varumärke. Här är några tips på hur du kan boosta din designkarriär med social media:

1. Skapa en professionell online-portfolio. Ditt portfolio är det första som potentiella kunder och arbetsgivare ser, så se till att det visar upp ditt bästa arbete på bästa möjliga sätt. Innehållet ska vara anpassat efter plattformen – titta på andra designers portfolioer för inspiration.

2. Var aktiv på relevanta sociala medier – men inte för mycket. Fokusera på de sociala medierna som passar din designbransch bäst (till exempel Instagram om du jobbar med grafisk design). Post regelbundet men undvik att spamma folk med ditt innehåll – hitta en bra balans mellan aktivitet och overkill.

3. Gör dig synlig i olika branscher och sammanhang – inte bara i designvärlden. Designers tenderar att befinna sig i sin egna litla bubbla, men det är viktigt att också vara synlig i andra relevanta branscher (som mode, inredning etc.). Detta gör det möjligt för dig att nå ut till fler potentiella kunder/arbetsgivare, samtidigt som du kan lära dig massor av nya saker från olika branscher – win-win!