En bra guide till YouTube

En bra guide till YouTube är en viktig resurs för att lära sig mer om användningen av den populära video- och musiksajten. I guiden går det bland annat att läsa om hur man skapar ett konto, loggar in och ut, söker efter videor och musik samt spelar upp och delar med andra. Dessutom ger guiden tips på hur man använder YouTube på bästa sätt för olika ändamål. Exempelvis finns det information om vilka inställningar som är bra att aktivera när man ska titta på videos med barn, samt hur man kan stega upp sin YouTube-kanal genom att göra fler abonnenter och tjäna pengar på det.

Hur man skapar en YouTube-kanal

Först och främst, du behöver ett Google-konto för att skapa en YouTube-kanal. Om du inte redan har ett, går du bara till google.com och klickar på ”Skapa konto” längst upp till höger på skärmen. Följ anvisningarna för att skapa ditt konto. När du är klar med det, loggar du in på YouTube med ditt nya Google-konto.

Klicka sedan på ikonen för profilen längst upp till höger på skärmen och välj ”Skapa kanal”. Du kommer nu att stegas igenom olika alternativ för hur din kanal ser ut och fungerar. Välj ett namn och en bild för din kanal, och titta igenom de olika inställningarna som finns tillgängliga. När du är klar med allt detta, trycker du bara på ”Skapa min kanal”.

Nu har du en helt ny YouTube-kanal! Börja ladda upp dina egna videor genom att trycka på ”Ladda upp”-knappen längst upp i mitten av skärmen (det ser ut som en vit pil som pekar upp). En popup ruta visas då, så vallera vilken videofil från din datorn du vill ladda upo (maximal filstorlek äro 100mb). Du kan även ange titel, beskrivning samt taggar for videon innan you spara den and publicera den pa your channel!

Hur man laddar upp videos till YouTube

Det finns olika sätt att ladda upp videos till YouTube. Ett enkelt sätt är att gå in på www.youtube.com och klicka på ”Ladda upp”-knappen som finns i mitten av sidan, under de fyra stora ikonerna. Därefter kommer du till en ny sida där du kan välja om du vill ladda upp din video från datorn eller en mobil enhet. Om du väljer ”Ladda upp från datorn”, kommer det upp en ruta där du kan leta reda på filen på din dator och sedan trycka på ”Öppna”. När filen är vald, trycker du bara på ”Ladda upp”-knappen igen och din video börjar laddas upp till YouTube-servern. En annan metod för att laddar upp videos till YouTube är via ett verktyg som heter YouTube Data API (Application Programming Interface). Detta gör det möjligt för utvecklare att bygga egna program och tjänster som använder sig av YouTube-databasens innehåll.

Tips för att göra dina YouTube-videos mer tittade på

Det finns flera saker du kan göra för att öka tittandet på dina YouTube-videos. För det första bör du välja ett intressant och lätthanterligt namn som lockar till klick. En beskrivande titel är också bra, så att tittarna vet vad de kan förvänta sig av videoinnehållet. Se till att ha en snygg och användarvänlig miniatyrbild som representerar videoinnehållet på ett effektivt sätt – detta är ofta avgörande för om människor kommer klicka på din video eller inte.

Naturligtvis spelar innehållet i din video en mycket viktig roll; se till att det är något som folk verkligen vill se, och gör det unikt och engagerande. Gode tips inkluderar att göra tutorials, intervjuer med intressanta personer, eller videos med roliga djur (alla älskar djur!). Att använda musik i bakgrunden kan också vara en bra idé, men se bara till att den musiken du använder har rättigheter – annars riskerar du stora problem!

En av de absolut viktigaste aspekterna av framgångsrika YouTube-videos är engagement med publiken; svara allid på kommentarer från tittarna, starta diskussioner i delningsfunktionerna under varje video etc. Detta visar folk att du bryr dig om deras opinion, och uppmuntrar dem till fortsatt tittande (och delning!) Av dina videos.

Hur du använder YouTube för att marknadsföra din verksamhet

YouTube är en av de mest användbara sociala medierna som finns för företag. Det är ett perfekt sätt att visa upp din verksamhet och nå ut till dina kunder. Med YouTube kan du skapa intressanta och informativa videos om ditt företag, produkter eller tjänster. Dessa videos kan sedan delas på sociala medier som Facebook och Twitter, vilket gör det lättare för fler människor att se dem. Du kan också använda YouTube för att annonsera din verksamhet genom att betala för reklamplatser på sidan.

hur du tjänar pengar på din YouTube-kanal

För att tjäna pengar på sin YouTube-kanal måste man först och främst ha en populär kanal. Det finns olika sätt att göra detta, men det vanligaste är att skapa unikt och engagerande innehåll som folk vill se. När du har byggt upp din kanals popularitet kommer du sedan börja få visningar på dina videos. För varje 1000 visningar du får, tjänar du cirka 1-2 dollar i reklamintäkter. Detta betyder dock inte att alla YouTubers tjänar stora summor pengar, eftersom det finns massor av andra YouTubers som också slåss om de begränsade reklampengarna. Att tjäna mer pengar handlar oftast om att ha fler prenumeranter och högre engagement, såsom likes och kommentarer, vilket leder till fler visningar per video.