Designelement som får ditt webbdesign att sticka ut

Det finns många olika sätt att få ditt webbdesign att sticka ut. Att vara unik är en av de viktigaste aspekterna när det gäller webbdesign. Det finns massor av webbsidor som alla ser likadana ut, och det kan vara svårt att skilja sig från packen. Att ha ett bra designelement är ett bra sätt att skapa din egen unika identitet på nätet.

En av de bästa sakerna med webbdesign är den kreativa friheten som du har. Du kan experimentera med olika typer av element och se hur de fungerar tillsammans för att skapa en unik stil för din webbsida. Hitta rätt balans mellan estetiskt tilltalande och användarvänlighet är nyckeln till ett lyckat webbdesignprojekt.

Enkelhet är konsten

Konsten att vara enkel är något som många försöker och strävar efter. Det är lätt att se hur man kan tolka denna konstform på olika sätt, men det handlar i grunden om att hitta den enkla vägen fram. Att göra det enkelt för sig själv och för andra innebär ofta att man tar bort onödiga element och distraherande aspekter av sin tillvaro. Detta kan innebära allt från att rensa ut sitt hem från onödiga prylar till att titta inom sig själv och ta bort negativa tankar och begränsande trosuppfattningar. Något som är gemensamt för alla former av enkelhet är ett medvetet val om att leva ett mindre komplicerat liv, dvs. ett liv där du inte behöver flera olika apparater för samma syfte eller två jobb för att ha råd med allt du vill ha – istället handlar det om quality over quantity.

Minimalism är makten

Minimalism är inte bara makten, det är också friheten. Friheten att leva ett enkelt liv, fokuserat på det som betyder mest för oss. Friheten från onödigt konsumerande, från stressen av att alltid behöva vara uppkopplad och ”på”. Minimalism innebär valet av ett mindre antal saker i vardagen – både materiella saker och aktiviteter – med syftet att skapa mer tid och rum för de saker som verkligen betyder något för oss. Det handlar om att lära sig att prioritera, att inse att vi inte behöver allting och ofta inte ens det vi tror vi vill ha. En minimalistisk livsstil kan ge stora vinster i form av minskad stress, ökad frihet (b both mental and physical freedom) and a greater focus on what is truly important in life.

Funktion före form

Visst är det viktigt att tingen vi omgärdar oss med ser snygga ut, men när det kommer till våra hem så ska funktionen alltid gå före formen. Det är trots allt i hemmet som vi tillbringar största delen av vår tid – så varför inte inreda på ett sätt som passar just oss? Detta betyder inte att du ska försaka estetiken helt och hållet, men låt den inte styra hur du inreder. Om en möbel verkligen fungerar för dig och ditt hem, men inte riktigt passar in i din stil, ja då kan den ju med lite möda anpassas eller byggas om. Funktion före form – det är min devis!

En touch av personlighet

En touch av personlighet är något som kan förhöja en upplevelse, göra den mer minnesvärd och unik. Det är det lilla extra som visar att du bryr dig, att du har tagit dig tid och ansträngning för att skapa något speciellt. En touch av personlighet kan göras på många olika sätt – det kan vara en vacker inramning för ett foto, ett unikt kort designat med egna händer eller ett smycke med en betydande mening. Oavsett hur stort eller litet, en touch av personlighet ger dina alster karaktär och själ.

Rätt användning av färg

Det finns många olika färger och det är viktigt att använda rätt färg i rätt sammanhang. Först och främst ska man titta på vilken sorts atmosfär man vill skapa. Vill man ha en lugn och rolig stämning, då är det bäst att använda mjuka och jordnära toner, medan om man vill ha en mer energi- eller partystimmig så kan det vara bra att använda starkare och mer livfulla färger. Dessutom är det viktigt att titta på vilka andra faktorer som spelar in, till exempel ljuset i rummet. Ett rum som har mycket ljus kommer att se annorlunda ut med samma färgschema jämfört med ett rum som har mindre ljus. Man ska alltså titta på hur olika faktorer interagerar när man väljer sin fargeton.