Digital design

Här är 5 steg till en bättre relation med din designmjukvara

Designmjukvara är ett viktigt verktyg för många designers. De flesta användare upplever dock inte alltid det bästa av sina relationer med designmjukvaran. Här är 5 steg till en bättre relation med din designmjukvara:

1. Lär känna din designmjukvara. Ta tid att experimentera och utforska alla de olika verktygen och funktionerna som finns tillgängliga. Ju mer du vet om hur din designmjukvara fungerar, desto lättare blir det att anpassa den efter dina egna behov och preferenser.…

Designa dina egna visitkort för att sticka ut i mängden

Visitkort är en viktig del av vår professionella bild och är ofta det första som vi ger till en potentiell kund eller affärspartner. Ett välgjort visitkort kan göra stor skillnad i hur vi uppfattas och kan bidra till att skapa ett positivt första intryck. Men med så många människor som delar ut sina visitkort, hur gör du för att sticka ut i mängden?…

Designkritik – vad funkar och vad ska man titta ut efter?

En designkritiker ser på ett objekt och analyserar dess styrkor och svagheter. De kommer sedan att diskutera vad som funkar och inte funkar med andra människor. Designkritik är en mycket subjektiv upplevelse, så det är viktigt att titta ut efter olika typer av kritik när man försöker avgöra om något verkligen fungerar.

Designkritik – vad är det och hur funkar det?

Lär dig mer om filformat inom digital design

Det finns olika filformat inom digital design och det är viktigt att förstå hur de olika formaten fungerar. PNG, JPG och GIF är de vanligaste formaten som används i dagens digitala design. De har alla sina egna fördelar och nackdelar, så det är viktigt att veta vilket filformat som passar bäst till olika projekt.

Hur filformat påverkar digital design

De flesta digitala designprojekt innehåller någon form av grafik eller bilder, och dessa måste ofta konverteras till olika filformat för att fungera på olika plattformar.…

Hur använder man typsnitt på bästa sätt?

Det finns ingen enkel regel för hur man använder typsnitt på bästa sätt. Det beror helt och hållet på vad du vill åstadkomma med din text och vilken känsla du vill att den ska ge. Med det sagt, finns det några allmänna riktlinjer som kan vara bra att följa:

– Var inte rädd för att experimentera. Prova dig fram tills du hittar ett typsnitt eller en kombination av typsnitt som fungerar för just din text.…

Designa omslagsbilder till Facebook som verkligen sticker ut!

En av de största utmaningarna för varje marknadsförare är att skapa en Facebook-omslagsbild som verkligen sticker ut. Medan det finns många olika sätt att göra detta, krävs det lite kreativitet och tänkande utanför boxen för att verkligen skapa något unikt och minnesvärt. Här är några tips:

1. Identifiera din målgrupp – vem vill du rikta ditt inlägg till? Vad intresserar dem och vad gillar de?…

Vad är egentligen digital design?

Digital design handlar om att skapa och använda digitala verktyg för att lösa komplexa problem. Det innebär att man tänker strategically, experimenterar med olika idéer och använder teknisk kunskap för att skapa unika lösningar. Digital design är en bred term som kan innefatta allt från webdesign till produktutveckling, men det finns flera olika aspekter av digital design:

– Funktion: Digitala verktyg måste fungera på ett intuitivt och enkelt sätt.…

Hur använder man After Effects på bästa sätt?

After Effects är ett digitalt verktyg för att skapa animerade filmer och specialeffekter. Programmet används ofta av film- och tv-producenter, reklambyråer och andra grafiska designstudios. After Effects gör det möjligt att skapa realistiska effekter genom att använda olika lager med bilder, text eller video. Programmet innehåller en rad olika verktyg för att göra detta enkelt och smidigt.

After Effects för nybörjare – en introduktion

After Effects är ett digitalt verktyg för att skapa animerade grafiska effekter och animationer.…

Så skapar du en logotyp med Photoshop

Logotypen är ett viktigt element i marknadsföringen av din verksamhet. Med hjälp av logotypens färger, former och text kan du snabbt göra ett starkt intryck på dina kunder och partners. Photoshop är ett mycket användbart program för att skapa en logotyp som representerar ditt varumärke på bästa sätt. Här är några tips på hur du gör det:

Börja med att skapa en ny blank canvas i Photoshop.…

Missa inte dessa 5 designkonferenser under 2022!

Under 2022 kommer det att hållas många intressanta designkonferenser runt om i världen. Här är fem konferenser som du inte får missa:

1. DesignThinkers Konferens, Toronto, Kanada (24-26 maj)
2. Awwwards Conference, Barcelona, Spanien (23-25 juni)
3. UXPA International Conference, Washington D.C., USA (9-12 augusti)
4. IxDA Interaction Conference, Yokohama, Japan (17-20 oktober)
5. Core77 Conference on Designing Complex Systems, Los Angeles , USA (7-8 december)

Designkonferens för alla smaker

Det finns flera olika typer av designkonferenser för alla smaker.…