Bloggande

Tips på hur du marknadsför din blogg online

Det finns flera sätt att marknadsföra sin blogg online, och det är viktigt att hitta de metoder som fungerar bäst för just din blogg. Här är några tips på hur du kan gå tillväga:

• Sök efter relevanta bloggar och lämna kommentarer. Detta ger dig exponering för en ny publik, samtidigt som du visar att du är engagerad i den aktuella diskussionen.…

Dina läsare är alltid viktigast

De flesta bloggar och sajter handlar om något som är viktigt för personen bakom skrivandet. Ofta är detta intresse eller passion som driver en att dela med sig av sina tankar, idéer och erfarenheter. Detta innebär dock inte att läsarna alltid kommer i andra hand. Tvärtom, utan läsare hade det aldrig funnits någon anledning för personen bakom skrivandet att fortsätta göra det de gör.…

Saker att tänka på när du skapar en ny blogg

När du skapar en ny blogg är det viktigt att tänka på vad du vill uppnå med din blogg. Är det en personlig blogg som bara handlar om ditt liv eller har den ett specifikt tema? När du vet vad syftet med din blogg är, blir det lättare att bestämma vilken inriktning den ska ha.

Det är också bra att tänka på hur ofta man vill blogga.…

3 steg mot en framgångsrik blogg

Det finns en uppsjö av bloggar på nätet, men hur gör man för att skapa en framgångsrik blogg? Här är tre tips:

1. Innehåll: Fundera ut vad du vill att din blogg ska handla om och se till att innehållet är unikt och intressant. Uppdatera regelbundet med nya inlägg så att läsarna har något att se fram emot.

2. Design: En snygg och användarvänlig design lockar fler besökare till din blogg.…

Hur ofta ska man blogga?

Det finns inget fast regel om hur ofta man ska blogga. Det beror helt på vad du har för mål med din blogg och hur mycket tid du har att lägga på den. Om du vill att din blogg ska vara en populär och aktiv plats på nätet, så kommer det att ta mer tid och ansträngning än om du bara vill ha en blogg som är ett ställe där du kan dela med dig av tankar och idéer med familj och vänner.…

Blogga smart – 7 tips för effektivare skrivande

Blogging är ett effektivt sätt att få ditt budskap ute på nätet. Men det gäller att blogga smart, för att nå ut till så många som möjligt. Här är 7 tips på hur du kan skriva effektivare blogginlägg:

1. Ha en tydlig målsättning med din blogg. Vad vill du uppnå? Vill du informera, underhålla eller inspirera? Skriv inläggen med den målsättningen i åtanke och använd ett tydligt språk.…

Glöm inte det viktigaste när du bloggar – 6 tips för en lyckad bloggpost

Innan du börjar blogga, tänk på vad du vill uppnå med din blogg. Vad är ditt mål? Vill du informera, underhålla eller inspirera? När du vet detta kan du börja planera innehållet i din blogg.

Glöm inte det viktigaste när du bloggar – 6 tips för en lyckad bloggpost:

1. Tänk på rubriken – Rubriken ska vara tilltalande och intressant så att läsaren blir sugen på att läsa mer.…

Ge aldrig upp – 5 anledningar till varför det finns liv kvar i dina gamla inlägg

Det finns alltid något liv kvar i dina gamla inlägg. Oavsett hur länge det har gått sedan du skrev dem eller hur många gånger du har sett dem, så finns det alltid något mer att ta fasta på. Här är fem anledningar till varför:

1. Gamla inlägg kan föra fram nya idéer och perspektiv.
2. De kan inspirera andra att fortsätta diskussionen eller börja en helt ny diskussion.…

Bra rubriker och titlar – 9 tips för fler läsare på din blogg

De flesta människor läser bara rubrikerna och titlarna på inläggen när de scrollar igenom sociala medier eller bloggar. Det är därför viktigt att du har en bra rubrik som fångar deras uppmärksamhet. Här är 9 tips för hur du skriver bättre rubriker och titlar:

1. Keep it short and sweet – Inlägg med kortare titlar (under 12 ord) har en 26% högre CTR (click-through rate).…

Inläggstips: 10 saker att tänka på när du bloggar

Inläggstips: 10 saker att tänka på när du bloggar
1. Titta alltid på grammatiken och stavningen i dina inlägg. Inget är mer irriterande för läsaren än ett slarvigt skrivet inlägg.
2. Var koncis och till punkt. Inlägg som ramblerar onödigt tappar snabbt läsarnas intresse.
3. Skriv med en personlig ton, det gör dina inlägg mycket mer intressanta och levande.
4. Använd bilder och videoklipp för att illustrera ditt inlägg, detta gör det mer lockande för läsaren att ta sig igenom hela texten.…